Vi kan äntligen erbjuda våra kunder ett fint urval av traditionell italienska färska ostar såsom bufala– eller komjölk mozzarellaost.
Mozzarella är en färsk mjukost, ren vit och gjord av buffelmjölk eller komjölk, som har tillverkats i Italien sedan århundraden och samma teknik som används används fortfarande idag. Mozzarella är ett måste som pizzapålägg, men passar även bra i pastarätter, pajer, sallader och smörgås.
Mozzarella kan också lufttorkas och/eller rökas, och detta ger den en gyllenbrun produkt med en intressant smak som heter Scamorza Affumicata.
Även Burrata är en färskost, gjord på komjölk, med en spunnen pasta, i form av en rundad påse med den karakteristiska apikala förslutningen och med ett yttre utseende som liknar mozzarella. PÅ insida finns det ”stracciatella” gjord av grädde och mozzarella, är mjuk och trådig.
Alla produkter i vårt sortiment tillverkas i Italien med 100% italiensk mjölk, och frys med IQF teknikerna som bevarar konsistensen av mozzarella och alla dess näringsegenskaper.